Enjoy the little things,

Een nieuw collegejaar


Na een zomervakantie van drie maanden, ben ik inmiddels al drie weken terug in Zweden.

Met de hulp van mijn ouders heb ik medio augustus mijn spullen verhuist van Jägargatan naar mijn nieuwe kamer. Dit deden wij geheel in studentikoos en Nederlandse stijl, op de fiets. Er zijn geen beelden van (helaas) maar probeer je een voorstelling te maken van drie Nederlanders op de fiets, overladen met tassen op een zonnige zomerdag (30° C). Laten we het erbij houden dat we de nodige bekijks trokken. Mijn nieuwe kamer is gelegen op een ideale locatie, in het stadscentrum, in de buurt van Humlegården. Wellicht de grootste verandering zijn mijn huisgenoten. Waar ik eerst nog met zeventien internationale studenten samenwoonde, woon ik nu met een Zweeds gezin en een Italiaanse PhD-student. Het Zweedse gezin bestaat uit de ouders en vier kinderen tussen de 16 en 21 jaar oud. De enige ruimte die we met z’n allen delen is de keuken maar iedereen, ook binnen het gezin, kookt en eet apart. De Italiaan kookt zelden (denk ik?) of hij volgt een heel zoet dieet. Aangezien zijn sectie van de koelkast enkel een assortiment aan chocoladekoekjes bevat. Het is dus minder sociaal dan mijn vorige woning maar ik heb er mijn draai gevonden én het is goed voor mijn Zweeds.

Kort na het betrekken van mijn nieuwe kamer zat ik ook weer in de collegebanken. Na drie maanden vakantie was het weerzien met klasgenoten heel gezellig en de hoge werkdruk op z’n (aller) zachtst gezegd even wennen. Bovendien moest ik op zoek naar een scriptie-onderzoek en -begeleider voor het laatste semester van mijn studie. Het lijkt er nu op dat ik mijn scriptie-onderzoek ga doen op de afdeling klinische epidemiologie van het Karolinska Universitetssjukhuset (oftewel: het UMC). Hierover hopelijk later meer.

Het uitzicht vanaf Nybrokajen & Berzelii park, niet ver van mijn kamer.


Net als vorig jaar, ben ik ook dit jaar op introductiekamp geweest. Nu uiteraard niet als eerstejaars maar als vrijwilliger in de organisatie, samen met zeven andere tweedejaars studenten van verschillende master programma’s. Wij zorgden voor de boodschappen, maaltijden, snacks en accommodatie. Zij zorgden voor spelletjes, muziek en een goede sfeer. Goede deal toch? Dit jaar helaas geen kampvuur en zelfgemaakte muziek maar toch een typische kampervaring, inclusief een gebrek aan slaap en een behoorlijke douche. ;-)

Niet ver van de kamplocatie staat dit huis, met een vliegtuig als aanbouw!

'S ochtends vroeg op de kamplocatie.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig