Enjoy the little things,

Mijn verjaardag in Zweden


Ben ik weer! 
Het leven in Zweden is goed. Na een lange winter genieten we nu van zomers weer en daglicht van half drie ’s ochtends tot half tien ’s avonds.

En op zo’n lange zomerse dag mocht ik vorige week mijn verjaardag vieren. Hoewel ik van te voren niets gepland had, heb ik mij toch ontzettend jarig gevoeld. Dat kwam natuurlijk door alle lieve aandacht, berichtjes en cadeautjes van familie en vrienden, dichtbij én ver weg. Overdag genoot ik van al deze aandacht en het zonnetje met huisgenoten, Almdudler, kladdkaka en mandeltårta. Kladdkaka klinkt misschien niet heel appetijtelijk, maar is een Zweedse chocoladetaart vergelijkbaar met smeuïge brownies. ’S avonds hadden we een ‘Eurovision Party’ in onze woonkamer, met studenten uit alle hoeken van Europa en Amerika. Een avond vol met grappen, commentaar en vakantietips. Dus mocht je nog geen plannen hebben voor de volgende Eurovisie finale, organiseer een Eurovisie feestje. ;-)

Zon, taart en Almdudler in de "achtertuin"
Maar het leven gaat niet altijd over rozen. Drie dagen voor mijn verjaardag bleek Kees
– mijn konijn – ziek. Op 10 mei, heb ik Kees laten inslapen om hem verder leed te besparen. Dit was negen jaar nadat ik Kobus en Kees voor mijn verjaardag gekregen had, zij waren zonder twijfel het beste verjaardagscadeau ooit. Hoewel ik weet dat ik de juiste beslissing genomen heb, ga ik Kees missen en vind ik het lastig dat ik er niet bij kon zijn.  

Nu nog twee weekjes college en examen(s), dan zit ook dit semester er weer op.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig