Enjoy the little things,

Fantastische weekenden


Het schrijven van een nieuwe blog post stond al een tijdje op mijn to-do-list (oeps!), maar bij deze een update uit Zweden.

Op de boot naar Djurgarden voor het ABBA museum,


Drie weken geleden had ik Nederlands bezoek! Mijn ouders waren een lang weekend in Stockholm. Die dagen heb ik optimaal genoten van hun aanwezigheid en ze zoveel mogelijk van deze mooie stad laten zien. We hadden geluk met het weer, tegen alle voorspellingen in was het droog (en fris).

Dag 1, Gamla Stan en het Nobel museum:
Gamla Stan is natuurlijk een must-see in Stockholm. Het is het oudste deel van de stad met smalle kasseienstraatjes en panden uit de 13de, 18de en 19de eeuw. Tevens vindt je hier het Nobel museum, het koninklijk paleis en de grote kerk (Storkyrkan). 

Dag 2, het ABBA museum en SOFO in Södermalm:
Mijn moeder en ik wilde uiteraard naar het ABBA museum. Het is niet enorm, máár het is leuk en je gaat gegarandeerd goed gehumeurd en neuriënd naar huis. ;-)

Dag 3, Het Vasa museum, Östermalm en Norrmalm:
Het Vasa museum is een aanrader! De Vasa is het enige overgebleven schip uit de zeventiende eeuw, dat ruim 333 jaar na de schipbreuk van de zeebodem is gelicht en geconserveerd. Héél interessant en indrukwekkend. 

Dag 4, Een rondleiding door het stadhuis van Stockholm:
Het exterieur is mooi en iconisch, het interieur is over de top met in iedere ruimte een andere Europese stijl. Echt, je valt van de ene verbazing in de andere tijdens deze rondleiding. Persoonlijk vond ik het interieur misschien een beetje 'too much'. 

Vlak na het vertrek van mijn ouders, kreeg ik mijn eerste tentamen cijfer. In Zweden krijg je geen cijfer van 0-10, maar een 'fail' (underkänd), 'passed' (godkänd) of 'passed with distinction' (väl godkänd). Een week later, volgde het volgende tentamen alweer. Dus dat resultaat wacht ik nu af.

Slechts één dag na het tentamen en amper twee weken na het bezoek van mijn ouders, was ik afgelopen week een lang weekend in Nederland. Reden voor mijn bezoek? Mijn bachelor diploma-uitreiking in Amsterdam. Hoewel Stockholm een prachtige stad is en mijn studie interessant, mis je soms toch de mensen en simpele dingen uit Nederland (zoals zoethout thee!). Het was dan ook heerlijk om een lang weekend thuis te zijn, iedereen weer te zien en te ontspannen. Na afloop van mijn diploma-uitreiking op maandag, gingen we uit eten bij Canvas in Volkshotel Amsterdam (tip van Carlo). Canvas zit op de zevende verdieping met een prachtig uitzicht over de stad.

Het uitzicht over Amsterdam,


En nu is alles weer 'back to normal'. Dinsdagmiddag ben ik teruggevlogen naar Stockholm en begonnen met een nieuw vak op de universiteit.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig