Enjoy the little things,

Waarom ik in Zweden wil studeren,Hej Allihopa!*

Wanneer ik iemand vertel dat ik in het buitenland ga studeren, bestaat de reactie meestal uit één of meer vragen. Vaak vraagt men (1) waarom ik in Zweden wil studeren, (2) waarom ik in het buitenland wil studeren en (3) of ik het niet heel erg eng vind om in mijn eentje naar het buitenland te verhuizen. Dit is daarop mijn antwoord:

Waarom wil je in het buitenland studeren?
Simpel gezegd, omdat ik het al héél lang (en héél graag) wil.
Ik heb reizen altijd leuk gevonden. De gedachte om ooit in het buitenland te studeren en/of te wonen kwam al in mij op toen ik ongeveer twaalf jaar oud was. Enkele jaren later, ging mijn oudste broer in het buitenland studeren. Dat vond ik niet alleen ontzettend gaaf maar het heeft mijn gevoel ook alleen maar versterkt. Studeren in het buitenland heeft ook veel voordelen, ik kan o.a. nieuwe mensen, culturen en talen leren kennen en het staat goed op mijn CV.

Waarom in Zweden?
Na één zomervakantie in Noorwegen, moest en zou ik meer van Scandinavië zien. Tijdens het oriënteren bleek dat er in Zweden twee uitstekende universiteiten zitten, wiens opleidingen goed aansluiten op mijn bacheloropleiding en interesses.

Vindt je het niet heel erg eng?
Ik denk niet dat "eng" het juiste woord is om mijn gevoel te beschrijven. In plaats daarvan, zou ik stellen dat ik "nerveus" ben. Maar ach, wie zou dat nou niet zijn wanneer hij/zij op korte termijn naar het buitenland verhuist? Naast dat ik nerveus ben, heb ik er ook gewoon heel erg veel zin in. Ik denk dat dit voor mij een fantastische kans is die gepaard gaat met onvergetelijke ervaringen.

Ik hoop dat jullie dit (eerste) bericht leuk vonden en ik houd jullie op de hoogte!*Zweeds voor 'Hoi allemaal!'

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

Professional Blog Designs by pipdig